Franchise

Over de sector Franchise

Werken als zelfstandig ondernemer onder de naam van een groter concern heeft grote voordelen. Tegelijk is de samenwerkingsvorm tussen beide partijen complex. Franchisegevers en –nemers profiteren van elkaars sterke kanten, maar hebben ook wederzijdse verplichtingen.

Die verplichtingen moeten op een heldere manier worden vastgelegd om problemen in de verhouding te voorkomen. In franchise komen dan ook diverse rechtsgebieden samen, zoals contractenrecht, arbeidsrecht, mededingingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, huurrecht en procesrecht. Köster heeft een vast team van ervaren franchisespecialisten, die het complexe werkgebied van deze verschillende rechtsgebieden binnen de franchisesector beheersen.

In Nederland zijn zo’n 30.000 bedrijven actief in zo’n 750 verschillende formules en de samenwerkingsvorm zit in de lift. Zowel in omzet als in aantal medewerkers steeg franchise in de afgelopen jaren. Een complicerende factor is daarbij dat er verschillende vormen van franchise bestaan, die ieder eigen kansen en uitdagingen hebben. Naast kennis en ervaring vereist dat een pragmatische aanpak.

De werkwijze van ons franchiseteam is snel, oplossingsgericht en creatief. Bij ondernemen horen bepaalde risico’s en wij helpen onze cliënten daarin tot de beste keuzes te komen. Dat kan doordat wij de onderneming van onze cliënten goed kennen. Naast adviseren, procederen of het opstellen van contracten denken wij ook mee bij het implementeren van alle afspraken en verplichtingen in de praktijk.

ICT & Privacy

Binnenkort beginnen met een webshop? Een nieuwe app ontwikkeld? Of bent u in de startfase van de ontwikkeling van een mooi stuk software? Stelt uw organisatie software ter beschikking via de cloud aan diverse klanten en wilt u de wereld gaan veroveren? Wilt u weten hoe het zit met het verwerken van persoonsgegevens in het licht van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR)? Of loopt uw ICT project niet zoals gehoopt? Ons team ICT, e-commerce en privacy staat voor u klaar om u te assisteren, in welke fase u zich ook bevindt.

Lees meer

Flex

Met minimaal drie betrokken partijen zijn flexibele arbeidsrelaties gecompliceerder dan de traditionele relaties tussen werkgever en werknemer. Bovendien is er op dit gebied nog relatief weinig jurisprudentie. De Wet werk en zekerheid (WWZ), waarin een wettelijk kader is vastgesteld voor flexibele arbeidsrelaties, is immers pas enkele jaren geleden in werking getreden.

Lees meer

Franchise

Werken als zelfstandig ondernemer onder de naam van een groter concern heeft grote voordelen. Tegelijk is de samenwerkingsvorm tussen beide partijen complex. Franchisegevers en –nemers profiteren van elkaars sterke kanten, maar hebben ook wederzijdse verplichtingen.

Lees meer

Fashion

De modewereld is al jarenlang ons speelveld. Die jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij precies weten wat er in de modewereld speelt en wat bij de juridische advisering in de modebranche komt kijken. Tot onze cliënten behoren grote modemerken , gevestigde en startende ontwerpers, producenten, private label leveranciers, handelsagenten, distributeurs, retailers, franchisegevers en franchisenemers.

Lees meer

Team | Franchise