Home Advocaten Matthijs Ariëns

Matthijs Ariëns

Ik weet in het oerwoud van verhalen snel welke bomen ik moet kappen om het beste resultaat uit het vuur te slepen. Ik ga hierbij grondig te werk, de onderste steen moet boven.

Als ervaren procesrecht-advocaat weet Matthijs Ariëns als geen ander alle instrumenten daarvoor optimaal te benutten. Procesrecht is namelijk een vak apart. Het biedt een gereedschapskist vol mogelijkheden waarmee het verschil tussen winnen of verliezen wordt gemaakt.

Matthijs heeft zich gespecialiseerd in het oplossen van conflicten en het voeren van procedures in en rondom ondernemingen. Daarbij gaat het voornamelijk over samenwerkingsvormen, contracten (zoals agentuur- en distributieovereenkomsten, vennootschapscontracten en overeenkomsten van opdracht), aansprakelijkheid van bestuurders en onrechtmatige daden.

Met zijn sterke rechtvaardigheidsgevoel en natuurlijke drive om te winnen, past het procesrecht perfect bij Matthijs. Zijn sterke analytische vermogen zorgt ervoor dat hij snel tot de kern van de zaak kan doordringen en de kansen en onmogelijkheden in een zaak goed overziet.

Matthijs Ariëns rondde in 2007 de postacademische specialisatieopleiding Arbeidsrecht cum laude af. Matthijs is universitair docent Burgerlijk procesrecht & insolventierecht aan de Vrije Universiteit en Bestuurdersaansprakelijkheid bij diverse andere postacademische onderwijsinstellingen. In maart 2020 werd Matthijs genomineerd voor de verkiezing tot beste procesadvocaat van Nederland. Deze verkiezing wordt sinds 2018 georganiseerd door de Vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA).