Home Advocaten Marita Hoogeveen

Marita Hoogeveen

Marita heeft jarenlange ervaring als advocaat arbeidsrecht en richt zich in het bijzonder op flexibele arbeidsrelaties. Zij adviseert en procedeert over alle aspecten van flex, van uitzenden, detacheren en payrolling, tot oproepkrachten en het werken met zelfstandigen. Daarnaast is Marita met regelmaat betrokken bij cao-onderhandelingen en onderhandelingen over een sociaal plan en is zij expert op het gebied van onder meer reorganisaties, wijziging van arbeidsvoorwaarden, (concurrentie)bedingen en werkgeversaansprakelijkheid.

Gegronde kennis van het recht is waar het voor Marita begint. Het verschil maakt zij door samen met de klant te kijken naar praktische oplossingen, ook via invalshoeken die misschien niet voor de hand liggen.

Marita is vaste annotator van het jurisprudentietijdschrift JAR voor uitspraken over uitzending, detachering en payrolling. Tevens is zij eindredacteur van het Maandblad ArbeidsRecht, publiceert zij met regelmaat in boeken en tijdschriften en is zij een gerenommeerd docent en spreker op het gebied van flexibele arbeidsrelaties.

Marita startte haar juridische loopbaan in 2001, bij een advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade en arbeidsrecht. Van 2005 tot 2011 was zij werkzaam als docent/onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam, om in 2011 terug te keren naar de advocatuur. Marita heeft de Grotius Arbeidsrecht in 2019 cum laude afgerond.