Home Advocaten Maarten Tanja

Maarten Tanja

In flexibele arbeidsrelaties zijn de regels nooit van ondergeschikt belang. Door de dynamiek tussen de drie partijen werkt alles bovendien nét even anders. Dat maakt mijn specialisme zo relevant.

Flexmarktspecialist Maarten Tanja adviseert met zijn team honderden detacherings-, uitzend- en payrollbedrijven bij de strategische implementatie van wet- en regelgeving. Het belang van regelgeving is bijzonder in de uitzendbranche, omdat arbeid en arbeidsrecht de producten zijn. Voor werkgevers biedt dat kansen, maar beperkt het ook de vrijheid. Maarten helpt zijn cliënten waarde toe te voegen aan hun klanten, door ze in kennis en met praktische oplossingen te versterken. Zo helpt hij bedrijven naar een hoger niveau. Hij zit daarbij altijd aan één kant van de tafel; uitsluitend de intermediair is zijn cliënt – nooit de inlener of de werknemer. Daarbij is hij veelvuldig betrokken bij fusies en overnames in de flexbranche.

Zijn werk in de advocatuur combineert hij met met wetenschappelijke activiteiten. Maarten publiceert met enige regelmaat over flexibele arbeidsrelaties en daarnaast is hij redacteur voor de Kluwer-naslagwerken Flexibele Arbeidsrelaties en Arbeidsovereenkomst, waarbij hij verantwoordelijk is voor de onderdelen over de uitzendrelatie. Dat heeft hem inhoudelijk erg verrijkt, geeft Maarten aan: “Door het vakgebied meer van een afstand te bekijken, ontstaat ruimte voor verdieping.”

Maarten Tanja startte zijn juridische loopbaan in 2001 bij werkgeversorganisatie ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen). Sinds 2006 is hij advocaat.