Home Advocaten Elianne Vroege-Scheffers

Elianne Vroege-Scheffers

Ik ben een toegankelijke en gedreven advocaat die het niet schuwt complexe materie in te zetten voor een (simpele) praktische oplossing. Het grootste deel van mijn cliënten sta ik al jarenlang bij, hierdoor ken ik de organisatie goed en is een vertrouwensband ontstaan. Dit maakt schakelen makkelijk en komt mijn werk ten goede.

Elianne Vroege-Scheffers is arbeidsrecht advocaat met een brede advies- en procespraktijk. Haar werkzaamheden beslaan het alle facetten van het arbeidsrecht, met nadruk op de HR-gerelateerde vraagstukken zoals het vormgeven en wijzigen van de arbeidsvoorwaarden, reorganisaties, ontslag en ziekte. In het verlengde daarvan staat zij haar cliënten bij in procedures rondom de door het UWV opgelegde loonsancties in het kader van het onvoldoende nakomen van de re-integratieverplichtingen (bezwaar- en beroepsprocedures en bekortingsverzoeken).

Elianne’s persoonlijke (informele) aanpak en snelle schakelen is kenmerkend. Zij is een gedreven advocaat die met haar cliënten veelal een duurzame relatie opbouwt. Juist die lange relatie zorgt dat haar cliënten haar voor allerhande juridische vragen weten te vinden en zij hen vanwege de kennis van de organisatie van een praktisch advies kan voorzien. Op die manier is zij niet alleen een conflictoplosser, maar juist ook de sparringspartner die meehelpt de organisatie naar een hoger plan te tillen.

Elianne werkt sinds 2012 in het arbeidsrecht en is sinds 2013 advocaat. In 2018 heeft Elianne de specialisatieopleiding Arbeidsrecht aan de Grotius Academie afgerond. Zij is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) en de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (Vaaa). Bovendien staat zij als specialist Arbeidsrecht geregistreerd in het rechtsgebieden register van de Nederlandse orde van Advocaten.