Home Actueel Archief Wijzigingen rondom bemiddeling van zzp’ers

Wijzigingen rondom bemiddeling van zzp’ers

Archief
13-10-15

Op  29 oktober a.s. organiseren het team Flexibele Arbeidsrelaties van Köster Advocaten samen met Professionals in Flex een seminar over de wijzigingen rondom de bemiddeling van zzp’ers.

Een actueel onderwerp, want de regelgeving hieromtrent gaat op de schop. De VAR verdwijnt en er komen zogenaamde “modelovereenkomsten” voor het inhuren van zzp’ers. Als je die uitvoert conform hetgeen je hebt afgesproken, ben je gevrijwaard voor naheffingen van premies en belastingen. Maar: die vrijwaring biedt in de praktijk minder garanties dan in het huidige systeem. Opdrachtgevers worden bovendien mede verantwoordelijk, waar nu de zzp’er zelf zijn of haar VAR aanvraagt. Voor de bemiddelaars van zzp’ers (een business die veel uitzendondernemingen “erbij” doen), wordt het nog lastiger. Hun positie is namelijk in de wet niet geregeld. Zijn zij nu als opdrachtgever aan te merken (met alle risico’s van dien) of juist niet? Deze onzekerheden (en de oplossingen daarvoor) staan centraal op het seminar van 29 oktober a.s. Op dat moment weten we ook hoe de Eerste Kamer zich heeft uitgelaten over het wetsvoorstel, zodat we de (mogelijke) gevolgen daarvan ook kunnen bespreken.

Het programma ziet er als volgt uit:

15.30 – 16.00 uur Ontvangst

16.00 – 16.15 uur Belang van zzp en zzp-bemiddeling in de flexbranche

16.15 – 17.00 uur Wijzigingen in wet- en regelgeving

17.00 – 17.30 uur Mogelijkheden en oplossingen voor de flexbranche

17.30 – 18.30 uur Borrel

Als bemiddelaar van zelfstandigen bent u van harte welkom op dit seminar. De kosten bedragen € 149,-. Voor cliënten van ons kantoor is het seminar gratis. Aanmelden kan bij Maarten Tanja, via tanja@kadv.nl, 023 5125 025 of 06 518 750 13.

 

Deel dit artikel