Home Actueel Archief Wijzigingen in de Arbeidsomstandighedenwet

Wijzigingen in de Arbeidsomstandighedenwet

Archief
26-07-17

De Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) is per 1 juli jl. gewijzigd. Dit heeft een aantal wijzigingen tot gevolg. De belangrijkste wijzigingen zijn de volgende:

Let op: in het geval van uitzenden (detacheren/payrollen), is de opdrachtgever de werkgever in de zin van de Arbowet. Dit betekent onder meer dat de bedrijfsarts van de uitzendonderneming niet de bevoegdheid heeft om de werkplek van de opdrachtgever te bezoeken.

Uitzendondernemingen zijn wel verplicht om (1) de werknemer informatie te verschaffen over de verlangde beroepskwalificaties en (2) de werknemer een arbodocument te verstrekken (m.b.t. de specifieke kenmerken van de in te nemen arbeidsplaats, de risico’s en bijbehorende beschermingsmaatregelen). De opdrachtgever is verplicht dit arbodocument aan de uitzendonderneming te verstrekken (en stelt deze dus ook op). De uitzendonderneming dient dit document vervolgens aan de uitzendkracht door te sturen.

Meer weten over dit onderwerp of hulp nodig bij het opstellen van het basiscontract? De advocaten van onze sectie Arbeidsrecht staan u graag te woord.

 

Deel dit artikel