Home Actueel Arbeidsrecht Wijziging tijdvakken vaststellingsaanvraag NOW

Wijziging tijdvakken vaststellingsaanvraag NOW

Arbeidsrecht
02-03-21

Sinds 7 oktober 2020 is het vaststellingsloket voor NOW 1.0 open en kunnen werkgevers een aanvraag indienen om hun NOW-subsidie, op basis van hun daadwerkelijke omzetverlies en loonsom, definitief vast te laten stellen. Afhankelijk van het ontvangen voorschotbedrag en het definitieve subsidiebedrag is in sommige gevallen een aanvullende derden- of accountantsverklaring nodig. Binnenkort zal ook het vaststellingsloket voor de NOW 2.0 openen. Werkgevers kunnen dan een aanvraag indienen om de subsidie voor NOW 2.0 definitief te laten vaststellen. Het vaststellingsloket voor NOW 3.0 zou aanvankelijk in het derde kwartaal van 2021 openen.

De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (de NBA) heeft verzocht om de tijdvakken voor het aanvragen van subsidievaststelling te verruimen, omdat er vanwege het drukke werkseizoen en vanwege inhoudelijke vragen over de regeling meer tijd nodig is om de controle uit te voeren. De regering komt aan dit verzoek tegemoet en verruimt de tijdvakken. De verruiming geldt voor alle werkgevers, ongeacht of er een accountantsverklaring of derdenverklaring vereist is.

Hieronder zijn de wijzigingen schematisch weergegeven:

We houden je uiteraard op de hoogte over nadere ontwikkelingen. Voor een nadere toelichting zijn de advocaten van ons Team Arbeidsrecht graag beschikbaar.

Deel dit artikel