Home Actueel Archief Wetsvoorstel voor langer vaderschapsverlof

Wetsvoorstel voor langer vaderschapsverlof

Archief Familierecht
21-02-18

De kogel is door de kerk, als het aan minister Koolmees van Sociale Zaken ligt: het partnerverlof na de geboorte van een kind gaat volgend jaar van twee naar vijf dagen.

Vanochtend maakte Koolmees de inhoud van een wetsvoorstel over dit onderwerp bekend. Het partnerverlof na de geboorte van een kind gaat volgend jaar van twee naar vijf dagen.  Een jaar later komt daar nog eens vijf weken bij. Partners kunnen die vijf dagen direct na de bevalling opnemen, maar dat mogen ze ook uitsmeren over de eerste vier weken na de geboorte van het kind. Daarbovenop krijgen partners per 1 juli 2020 aanvullend kraamverlof van vijf weken, op te nemen in het eerste half jaar na geboorte. Tijdens het verlof krijgt de werknemer een uitkering van het UWV, ter hoogte van 70 procent van het loon. 

Daarmee komen de plannen van de minister al dichter bij het royale verlof dat bijvoorbeeld Microsoft aan zijn medewerkers geeft. Meer bedrijven, zoals ook ING,  overwegen royalere regelingen om medewerkers te binden nu de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt.
 
Meer weten over verlofregelingen? Neem contact met ons op!

 

Deel dit artikel