Home Actueel Archief Voorzitter MKB Nederland spreekt zich uit over WWZ

Voorzitter MKB Nederland spreekt zich uit over WWZ

Archief
02-03-16

Op 1 maart 2016 heeft de voorzitter van MKB Nederland, Michaël van Straalen, zich in NRC Handelsblad uitgesproken over de effecten van het nieuwe ontslagrecht. Hij zegt: “De WWZ legt een grauwsluier over de arbeidsmarkt.”

Volgens Van Straalen bevestigen de ervaringen met de nieuwe wetgeving over de afgelopen acht maanden de vrees die arbeidsrechtadvocaten  voorafgaand aan de invoering van de WWZ hebben geuit. De bedoelingen die de wetgever heeft gehad, worden niet behaald. Van Straalen doet een beroep op sociale partners en wetgever om met de evaluatie van de WWZ niet te wachten tot over een paar jaar, maar deze nu ter hand te nemen en op korte termijn de regelgeving aan te passen.

Ondanks deze oproep van MKB Nederland, zal de huidige regelgeving voorlopig nog van kracht blijven. Als ondernemer is het juist nu van groot belang dat u zich goed laat adviseren over uw rechten en plichten als werkgever; wat te doen en wat juist niet? U kunt hiervoor terecht bij de advocaten van onze praktijkgroepen Arbeidsrecht en Flexibele Arbeidsrelaties. Wij hebben inmiddels een ruime ervaring met de WWZ en houden alle actuele ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

 

Deel dit artikel