Home Actueel Archief Verzoek om uitstel handhaving AVG

Verzoek om uitstel handhaving AVG

Archief ICT & Privacy
19-01-18

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben in een brief aan de Tweede Kamer gevraagd om uitstel van handhaving van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG), de nieuwe Europese privacywetgeving. Te veel kleine bedrijven zouden nog niet klaar zijn om met de nieuwe regels om te gaan.

De AVG is al op 25 mei 2016 in werking getreden, vanaf 25 mei 2018 zal de nieuwe wet ook daadwerkelijk worden gehandhaafd. Nu willen de werkgevers dat bedrijven meer tijd krijgen om zich voor te bereiden. Bovendien vragen de werkgevers om een soepeler beleid voor het uitwisselen van informatie over fraudeurs, zo meldt het Financieele Dagblad. Informatie over fraudeurs mag alleen binnen een specifieke sector worden uitgewisseld. MKB-Nederland noemt dat een onzinnige regel, omdat oplichters zich niets van sectorgrenzen zouden aantrekken.

Bedrijven hebben twee jaar de tijd gehad om zich voor te bereiden op de inwerkingtreding. De vraag is dan ook of de regering het verzoek van de werkgevers zal honoreren.

Maar uitstel of niet: uw organisatie moet zich hoe dan ook voorbereiden op de AVG. Gebruik daarvoor ons stappenplan of neem contact met ons op.

Deel dit artikel