Home Actueel Archief Uitzendbranche opnieuw gegroeid

Uitzendbranche opnieuw gegroeid

Archief
19-04-17

De uitzendbranche profiteert al geruime tijd van een aantrekkende economie. Opnieuw stegen zowel de omzet als het aantal uitzenduren, zij het iets minder snel dan in de voorgaande periode.

Het aantal uitzenduren in periode 3 (week 9 – 12) nam met 5% toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet met 6%. Vooral de industriële sector liet een forse stijging zien: het aantal uren nam toe met 8%, de omzet met 10%. Ook de technische sector scoorde mooie cijfers: aantal uitzenduren en omzet namen beide met 6% toe. In periode 2 (week 5 – 8) stegen de omzet en het aantal uren over de gehele linie nog met 8%.

Het demissionaire kabinet heeft zich jaren vastgebeten in het bevorderen van het fenomeen ‘vaste banen’. Ook bij de informatie- en formatiebesprekingen van een nieuw kabinet zal dit item terugkeren. Maar onder meer bovenstaande cijfers laten zien dat de inzet van flexibele arbeid onmisbaar is voor ondernemers, om hun groei te kunnen realiseren. Uitzendarbeid vormt daarbij ‘slechts’ 8% van de volledige flexibele schil. Flexibiliteit wordt ook gezocht in tijdelijke arbeidsovereenkomsten, oproepcontracten, de inzet van zelfstandigen, payrolling en detachering, om er maar een paar te noemen. Elk van die flexibele arbeidsvormen kent zijn eigen juridische uitdagingen, zowel voor de werknemer als voor de werkgever.

Wilt u meer daarover weten?

Neem contact op met de praktijkgroep Flexibele Arbeidsrelaties.

Deel dit artikel