Suzan Houben-van Geldorp

“Advocatuur wordt misschien niet door iedereen beschouwd als een creatief beroep, maar ik vind het wel degelijk in die categorie thuishoren.”

Suzan is binnen haar specialisme met zowel heel concrete als creatieve processen bezig. Intellectuele eigendomskwesties gaan namelijk altijd over zaken om je heen, die door iemand zijn bedacht, ontworpen of gemaakt.

Suzans nieuwsgierigheid komt in deze discipline goed van pas; ze gaat altijd op zoek ga naar een ander lijntje. Als een schoenenfabrikant wordt beticht van inbreuk of slaafse nabootsing, haalt zij letterlijk alles uit de kast: ze bekijkt de oude ontwerpen en modellen. Suzan treedt daarbij aan beide kanten op. Dankzij haar ervaring en creatieve, juridische oog kan ze goed beoordelen of een ontwerp een inbreuk is op de rechten van een ontwerper, of een logisch gevolg is van de vormgevingsgeschiedenis.

Daarnaast is Suzan expert op het gebied van onrechtmatige perspublicaties. Ook daarin kan ze snel een juiste inschatting maken. Geen inbreukzaak is echter hetzelfde, zegt ze: “Je moet altijd weer op zoek naar een nieuwe oplossing.”

Suzan Houben-van Geldorp is gespecialiseerd in onder meer fashion, merken en reputatiemanagement & reclame. Na haar rechtenstudie werkte ze eerst tien jaar bij Van Doorne. Suzan is lid van diverse nationale en internationale verenigingen op het gebied van het intellectuele eigendom en publiceert er ook regelmatig over.

Suzan in het kort


 • Functie: Advocaat

 • Expertise: Intellectueel Eigendomsrecht, reclamerecht en onrechtmatige perspublicaties, Procesrecht.

 • DNA: Strategisch, betrokken en creatief scherp.

  • +31 6 1850 4023

  • |
  • houben@kadv.nl

  Artikelen van Suzan

  Recente tweets

  Suzan heeft nog niets getweet