team arbeidsrecht/flex

team arbeidsrecht/flex

Werknemers zijn de belangrijkste kracht van ondernemingen. Toch gaat het vaak mis in de verhouding tussen werkgever en werknemer, vooral als er geen goede afspraken zijn gemaakt. Bij Köster helpen wij werkgevers om deze afspraken helder op papier te zetten, te implementeren en hun HR-beleid te professionaliseren. Ook wanneer het alsnog escaleert, zijn we er om de werkgever bij te staan.

Wij zijn een vraagbaak voor de ondernemer, die helpt problemen te voorkomen. Kort sparren is vaak voldoende om de juiste afslag te nemen. Met name bij arbeidsongeschiktheid en ontslagzaken is het belangrijk om snel te schakelen. Door altijd beschikbaar te zijn, zorgen wij daarvoor.

Het arbeidsrecht kent ook een collectieve kant. Denk hierbij aan medezeggenschap, maar ook aan cao- en pensioen(fonds)regelingen. De verplichte toepassing van die regelingen brengt omvangrijke risico’s mee, die vaak verborgen blijven. Ons arbeidsrechtteam adviseert hier dagelijks over en vertaalt de complexe materie naar een praktische aanpak.

Flexibele arbeid kreeg pas eind vorig millennium een wettelijke verankering, in slechts drie wetsartikelen. Wettelijk gesproken zijn flexibele arbeidsrelaties dus relatief nieuw. Bovendien is het rechtsgebied onderhevig aan regelmatige veranderingen. Flexmarktspecialist Maarten Tanja adviseert met zijn team honderden detacherings-, uitzend- en payrollbedrijven bij de strategische implementatie van wet- en regelgeving. Het belang van regelgeving is bijzonder in de uitzendbranche, omdat arbeid en arbeidsrecht de producten zijn. Voor werkgevers biedt dat kansen, maar beperkt het ook de vrijheid. Het Team Flex helpt cliënten waarde toe te voegen aan hun klanten, door ze in kennis en met praktische oplossingen te versterken. Daarnaast zijn zij veelvuldig betrokken bij fusies en overnames in de flexbranche.

Heb jij:

  • Minimaal 4 jaar ervaring in de advocatuur;
  • Kennis van arbeidsrecht en affiniteit met Flex;
  • De ambitie om je verder te specialiseren.

dan maken wij graag kennis met jou!

Benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn bij dit team? Neem contact op met Maarten Tanja (06-51875013) of maak je interesse kenbaar bij Lotte Vuylsteke, HR adviseur: 023-5125025 of via werkenbij@kadv.nl.