Home Actueel Archief Te gek! MOAM Collective showt in Rijksmuseum

Te gek! MOAM Collective showt in Rijksmuseum

Archief
08-06-15
Buitengewoon: voor het eerst sinds zijn heropening is het Rijksmuseum decor van een modeshow. En wel die van MOAM Collective op vrijdag 3 juli. Tussen iconische topkunst tonen de vijf ontwerpers hun collectie waar ze de afgelopen maanden keíhard aan hebben gewerkt – een gevalletje oude meesters meets nieuwe talenten.
 
Naast de collectie is er veel tijd besteed aan de presentatie ervan. Van de keuze van modellen tot de locatie en styling. Niet eenvoudig, want zo’n collectie verdient een fantastisch podium. Omdat de collectie is gebaseerd op de Renaissance – net als toen zitten we nu in de periode vlak na een crisis – voelde het Rijksmuseum als dé plek.  Maar daar kom je niet zomaar binnen. 540 Formulieren van en naar de gemeente, minstens zoveel gesprekken met het Rijks, verder was de kogel door het museum.
 
Beretrots zijn we, op het productieteam van de show. Make-upicoon Ellis Faas bijvoorbeeld, zal de modellen eigenhandig make-uppen, kapster van het jaar Hester Wernert doet de haren, Frans Ankoné en Maarten Spruyt buigen zich over de styling. Fotograaf Peter Stigter verzorgt alle beeld. Tot het zover is werkt team MOAM Collective dag en nacht door om alles op tijd af te krijgen.
 

Het is aftellen geblazen. Nog vier weken!

 

Bron: Harpers Bazaar

Deel dit artikel