Home Actueel Nieuws Swim to Fight Cancer brengt half miljoen op

Swim to Fight Cancer brengt half miljoen op

Nieuws
18-09-18

In de strijd tegen kanker hebben ruim 750 zwemmers bijna een half miljoen euro bij elkaar gezwommen. Aan het zwemevenement Swim to Fight Cancer namen ook twee teams van Köster deel. Medeorganisator Margot Span zwom mee op de individuele afstand en legde maar liefst 2 kilometer in haar eentje af.

Op verschillende plekken in het land werden soortgelijke zwemevenementen afgelast vanwege de waterkwaliteit, maar ondanks de spaarzame regenval was het Haarlemse water in prima conditie. Net als de Köster-zwemmers, die vlak voor het evenement nog getraind hadden in het Wed. Eva van Gerwen was een van de zwemmers. “Het ging veel gemakkelijker dan ik had gedacht. Het parcours was afwisselend, en het helpt dat er zo veel mensen langs de kant stonden om ons aan te moedigen.”

Köster bedankt alle sponsoren heel hartelijk voor hun bijdrage. De opbrengst van Swim to Fight Cancer gaat naar jonge, talentvolle onderzoekers van wie verwacht wordt dat ze tot de top van de oncologie gaan behoren. Margot Span: “Fantastisch om te zien dat er zo veel zwemmers waren en zo veel supporters. En de hoge opbrengst is de kers op de taart. Ja, ik blijf hier graag bij betrokken.”

 

Deel dit artikel