Home Actueel Archief Stempel geschikt! – 60 visies op werk voor iedereen

Stempel geschikt! – 60 visies op werk voor iedereen

Archief
16-10-12

Op 16 oktober wordt het eerste exemplaar van het boek ‘Stempel geschikt!’uitgereikt aan SER-voorzitter Wiebe Draijer. Het boek gaat over een arbeidsmarkt waarin niemand wordt uitgesloten op basis handicap, leeftijd of afkomst. Het betreft een boek waaraan 60 auteurs hun bijdrage hebben geleverd. Onze arbeidsrecht specialist Nienke Klazinga is één van deze auteurs. 

 
Hieronder treft u het persbericht van 15 oktober jl. daarover aan:
 
 
Wiebe Draijer ontvangt Stempel geschikt! – 60 visies op werk voor iedereen
Hoe bereik je een arbeidsmarkt waarin voor iedereen plaats is? Dus ook voor ouderen of mensen met het handicap. Het nieuwe boek Stempel geschikt! laat zien dat het kan in Nederland, de zogeheten inclusieve arbeidsmarkt. De polder herrijst!
 
Wiebe Draijer (SER-voorzitter): “Verdere ontwikkeling en vernieuwing van de arbeidsmarkt is wenselijk in de richting van een adaptieve arbeidsmarkt met fatsoenlijk werk voor ieder.”
 
Bert van Boggelen (oud-CNV-voorzitter) en Aart van der Gaag (algemeen directeur ABU) namen het voortouw en verzamelden verhalen van uiteenlopende mensen. Onder anderen Anja Jongbloed (FNV Bondgenoten),  Jaap Smit (CNV), Niek Jan van Kesteren (VNO-NCW), Paul Schnabel (CPB), Aukje Nauta en Ferdinand Grapperhaus (SER-kroonleden) legden hun visies op ‘iedereen aan het werk’ op papier vast. Ook de werkgevers zijn vertegenwoordigd. Bijvoorbeeld in de persoon van Merel van Vroonhoven (NS), Marjolein Reijs (McDonalds), Frits Scholte (Manpower) en Henk Broeders (Cap Gemini).
 
Aart Jan de Geus (oud-minister SZW): “‘Werk' is geen recht, het is een actie!”
 
Jan Denys (directeur communications Randstad België): “Nederland kan weer gidsland worden voor de gehele westerse wereld en ver daarbuiten.”
 
Yvonne van Mierlo (wethouder SZ Helmond): “De huidige generatie 'senioren' heeft alles in huis. Puur goud voor de economie.”
 
Maar minstens zo belangrijk vinden de samenstellers de verhalen van ‘de mensen zelf’, de Wajongers, ouderen en allochtonen en werkgevers die er niet over praten, maar gewoon doen. Zoals Henk Smit, een bakker of Maaike Broekhuijsen die vertelt hoe het is om aan de kant te staan. Hun verhalen kunnen richting geven aan het realiseren van een arbeidsmarkt waar echt iedereen kan meedoen.
 
We moeten nieuwe wegen bewandelen. In dit boek staan 60 toespraken die allemaal een stukje van de weg naar de nieuwe arbeidsmarkt onthullen. U leest verhalen die appelleren aan de creativiteit van werkgevers, aan de verantwoordelijkheid van de overheid, aan de vitaliteit van werknemers, aan de betrokkenheid van de samenleving.
 
Stempel geschikt! biedt inzichten, openingen en mogelijkheden voor een betere arbeidsmarkt voor meer mensen. Dit pamflet toont de betrokkenheid en het optimisme in de samenleving. En de ambitie om aan het werk te gaan. Met elkaar!

Deel dit artikel