Home Actueel Archief Softball behoudt topsportstatus

Softball behoudt topsportstatus

Archief
06-05-13

Op 13 januari 2013 heeft de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) beroep aangetekend tegen het besluit van NOC*NSF om de investeringsaanvraag voor het programma softball dames af te wijzen.

 

NOS*NSF heeft in 2012 het aantal topsportprogramma's, waarin vanaf 2013 wordt geïnvesteerd, teruggebracht van 180 naar 55, waarbij de focus is ingezet op meer sporten aan de top. Dat betekende dat alle sportbonden investeringsplannen hebben ingediend aan de hand waarvan NOC*NSF een keuze heeft gemaakt. In dat kader had NOC*NSF in december 2012 de investeringsaanvraag voor het programma softball dames afgewezen.

 

Tegen dat besluit heeft de KNBSB beroep aangetekend. Afgelopen vrijdag 3 mei heeft de beroepscommissie geoordeeld dat het beroep gegrond is en dat het besluit van NOC*NSF tot afwijzing van de investeringsaanvraag van de KNBSB niet in stand kan blijven. Er is zozeer sprake van een stijgende lijn in de prestaties op wereldniveau in de afgelopen jaren, dat niet mag worden uitgesloten dat het dames softballteam  aan de doelstellingen van de Sportagenda 2013-2016 van NOC*NSF zal voldoen, aldus het oordeel. Er bestaat voor de toekomst voldoende internationaal prestatieperspectief.

Bovendien vindt in augustus 2014 het wereldkampioenschap softball in Haarlem plaats. Een succesvolle deelname van het Nederlands damesteam aan dit kampioenschap kan een belangrijke stimulans vormen aan de verdere ontwikkeling van softball in Nederland.

Deel dit artikel