Home Actueel Archief Scheiden na de vakantie

Scheiden na de vakantie

Archief
13-07-17

Na de vakantie draaien scheidingsadvocaten overuren, zo lees je vaak. Na de vakantie zouden partners elkaar, net als na de feestdagen, zat zijn en wordt een recordaantal huwelijken en andere relaties verbroken.

Eerst de cijfers: de statistieken over het aantal voltrokken scheidingen per maand laten geen pieken zien na de zomervakantie of na de feestdagen. Maar cijfers over het eerste contact met ene scheidingsadvocaat worden minder systematisch of landelijk geregistreerd. Het aantal aanvragen op de sites van Het Juridisch Netwerk Nederland vertoont wel een stijging in de zomermaanden, ruim 10% boven het jaargemiddelde. En zes op de tien ondervraagde advocaten gaf in een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van vFAS aan dat er inderdaad meer scheidingsaanvragen zijn rond vakanties en feestdagen.

Hoe komt het toch dat we elkaar na de vakantie opeens zo zat zijn? Partners die toch al onder druk staan, zitten tijdens een vakantie opeens 24/7 op elkaars lip. Dat kan de druppel zijn die de spreekwoordelijke emmer doet overlopen. En vaak tillen partners de definitieve beslissing over de vakantie heen. Ze willen nog een keer als gezin op vakantie of – veel praktischer – de vakantie is al betaald en de annuleringsverzekering dekt geen afzegging vanwege scheiding.

Heeft u behoefte aan advies of begeleiding van een scheiding? Neem contact met ons op.

 

Deel dit artikel