Home Actueel Archief Reis naar het Einde van de Wereldwinkel

Reis naar het Einde van de Wereldwinkel

Archief
12-06-17

De Wereldwinkels stevenen af op een faillissement, kopt het Financieele Dagblad. Volgens de krant kampt de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels (LVWW) met een nijpend geldprobleem. Wat kan het bestuur nog doen?

De Wereldwinkels – 185 stuks –  zijn aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. De vereniging lobbyt op internationaal niveau voor een rechtvaardige wereldhandel en controleert leveranciers op de criteria van eerlijke handel. De winkels ontvangen ondersteuning van de vereniging  bij de exploitatie, waaronder inkoopadviezen, sturing op verkoopcijfers en marketingcommunicatiemiddelen.

Afgelopen vrijdag meldde de Volkskrant al dat de organisatie geen ingeleverde cadeaubonnen meer kon verzilveren, omdat de pot leeg was. Maar naar nu blijkt uit interne stukken die in handen zijn gekomen van het Financieele Dagblad zouden de problemen veel verder reiken. Binnenkort kunnen bijvoorbeeld de salarissen niet meer betaald worden, volgens het FD.

Het bestuur van de LVWW heeft nu drie scenario’s geschetst:

–       Afslanking van het hoofdkantoor en samenwerking met partners;

–       Faillissement en doorstart via de curator;

–       Opheffing vereniging.

De laatste optie zou voor de winkels minder imagoschade opleveren, meent het bestuur, maar de leden hebben dit scenario afgewezen. Wordt vervolgd.

Advies nodig over de organisatie van uw bedrijf en/of vereniging?

 

Deel dit artikel