Home Actueel Archief Paniek om privacyregels

Paniek om privacyregels

Archief
14-08-17

Volgens het FD zijn bedrijven ‘in paniek’ over de nieuwe Europese privacyregels. Experts schatten dat nog geen vijftig procent van de bedrijven op tijd klaar zal zijn het privacyproof maken van de organisatie.

In april 2016 nam het Europees Parlement de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AGV) aan, die op 25 mei 2018 van kracht wordt. Wie straks niet aan de (strengere) Europese regels voldoet, mag rekenen op hoge boetes.

De nieuwe Europese regelgeving moet ervoor zorgen dat de privacy van individuen beter wordt beschermd. Er komen onder meer strenge eisen aan de voorlichting over het verzamelen, opslaan en gebruiken van persoonsgegevens. Ook worden er hoge eisen gesteld aan het documenteren en de transparantie over het gebruik en de verwerking van persoonsgegevens. Veel bedrijven worden ook verplicht een data protection officer (DPO) aan te stellen, die er op toe ziet dat het bedrijf de regels naleeft.

Om u wegwijs te maken in de veranderingen die gaan komen en in de wijze waarop u uw organisatie hierop het komende jaar kunt voorbereiden, hebben wij een whitepaper opgesteld. Belangrijke kennispunten zijn te vinden in een dit door ons opgestelde whitepaper. U kunt het document hier downloaden.

Meer weten?

 

Deel dit artikel