Home Advocaten Theo Roest

Theo Roest

Mijn ervaring in advisering op het gebied van project- en gebiedsontwikkeling is ruim. Een grote impuls is daarbij mijn passie voor architectuur en bouw.

Theo Roest is een solide, gestructureerde professional op het gebied van vastgoed- en bouwrecht. Met zijn ruime ervaring is hij voor zijn cliënten een betrouwbare sparringpartner. Door jarenlang ontwikkelaars, bouwers, maar ook bezwaarmakers bij te staan, kent hij niet alleen in het vastgoedrecht, maar ook in het ruimtelijk bestuursrecht het juridische klappen van de zweep. Dagelijks heeft hij bestemmingsplannen in handen, maar ook bouwbestekken behoren bij de dagelijkse kost.

Hij benut echter ook de goede interne samenwerking op kantoor; de expertise van andere praktijkgroepen kan immers worden ingeroepen om zijn cliënten verder te helpen. Zo is Theo altijd aan de slag om een optimaal resultaat te boeken. Theo houdt van het dynamische, veelzijdige, spannende en hectische karakter van zijn vak. Het geeft hem energie, geeft hij aan: “Als er vroeger ruzie was op straat koos ik altijd partij voor de underdog en ging dan uitleggen waarom die toch gelijk had. Dat kon ik heel lang volhouden.”

Theo Roest is specialist in vastgoed- en bouwrecht met veel ervaring in ruimtelijk bestuursrecht (bestemmingsplannen, vergunningen en ontwikkelingen). Hij volbracht zijn rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit Leiden in 1990 en volgde aansluitend een vrije studierichting. Naast zijn werk speelt Theo basketbal en vervult hij een aantal bestuursfuncties.