Home Advocaten Suzanne Elzinga

Suzanne Elzinga

Het samenwerken met ambitieuze ondernemers en de dynamiek die daarbij komt kijken maken het ondernemingsrecht voor mij interessant. Binnen het ondernemingsrecht is geen dag hetzelfde en dien je constant met creatieve oplossingen te komen.

Suzanne is werkzaam voor het team Ondernemingsrecht. Zij behaalde haar bachelor aan de Hogeschool van Amsterdam en vervolgens haar pre-master aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar bachelorscriptie schreef zij over de modernisering van de personenvennootschappen. Tijdens haar bachelor was zij bestuurslid en later voorzitter van een juridische studievereniging. In 2021 behaalde Suzanne haar master ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Suzanne heeft haar masterscriptie geschreven over het tegenstrijdig belang bij bestuurders en toezichthouders binnen de zorg.

Suzanne heeft tijdens haar bachelor al een passie voor het ondernemingsrecht ontwikkeld. Deze passie is alleen maar gegroeid tijdens haar stages bij verschillende advocatenkantoren. Voordat zij aan haar stage bij Köster begon heeft zij 1,5 jaar gewerkt bij NautaDutilh op de afdelingen Business Development en Board Advice. Hier heeft zij veel ervaring opgedaan met betrekking tot de verbetering van bedrijfsprocessen en de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, legal tech en diversiteit.

Gedurende haar dienstverband bij NautaDutilh heeft Suzanne zich ingezet voor de stichting She Breaks the Law, een internationaal platform voor gelijkgestemde vrouwen in leidende functies gericht op juridische innovatie. In juli 2021 heeft zij stage gelopen bij Köster Advocaten waarna zij is begonnen als juridisch-medewerker. Op 16 februari 2022 is Suzanne beëdigd als advocaat.