Home Advocaten Suzanne Elzinga

Suzanne Elzinga

Het samenwerken met ambitieuze ondernemers en de dynamiek die daarbij komt kijken maken het ondernemingsrecht voor mij interessant. Binnen het ondernemingsrecht is geen dag hetzelfde en dien je constant met creatieve oplossingen te komen.

Suzanne is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, waarbij zij zowel werkzaamheden verricht binnen het team Corporate Litigation als het team Corporate M&A. Voordat zij bij Köster kwam werken heeft Suzanne in totaal twee jaar gewerkt bij NautaDutilh op de afdelingen Corporate M&A, Business Development en Board Advice. Onder andere hier heeft Suzanne haar passie voor het ondernemingsrecht ontwikkeld.

De twee verschillende expertises Corporate Litigation en Corporate M&A sluiten goed op elkaar aan merkt Suzanne. “Het komt regelmatig voor dat er een procedure ontstaat over de uitleg van een exit-regeling in een aandeelhoudersovereenkomst. Door mijn M&A werkzaamheden weet ik goed wat een dergelijke bepaling inhoudt en waar mogelijk proceskansen liggen. Aan de andere kant weet ik door mijn ervaring binnen Corporate Litigation over welke onderdelen in een aandeelhoudersovereenkomst vaak een procedure ontstaat en hoe het risico hierop kan worden beperkt door het maken van goede afspraken.” De afwisseling tussen enerzijds het oplossen van conflicten tussen aandeelhouders en anderzijds het adviseren van ondernemers bij het opstarten, laten doorgroeien of verkopen van hun onderneming maakt voor mij mijn werk interessant en uitdagend.

Suzanne werkt sinds 2021 bij Köster nadat zij in datzelfde jaar haar master ondernemingsrecht behaalde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Suzanne is lid van de Vereniging Corporate Litigation.