Home Advocaten Rens Groen

Rens Groen

Voortgang boeken, zonder al te veel poespas. Dat is waar ondernemers op zitten te wachten en dat is waar ik ze bij help. De kracht van een goede oplossing schuilt voor mij vaak in haar eenvoud.

Rens Groen maakt als advocaat deel uit van het team Ondernemingsrecht bij Köster. Hij houdt zich onder andere bezig met het begeleiden van fusies en overnames, het opstellen en beoordelen van aandeelhouders- en participatieovereenkomsten, het opstellen van aandeelhouders- en bestuursbesluiten en het procederen in aandeelhouders- en bestuurdersgeschillen.

Rens startte zijn advocatuurlijke loopbaan bij VanEps Kunneman VanDoorne op Sint Maarten en vervolgde zijn beroepsopleiding bij BarentsKrans in Den Haag. Bij deze kantoren heeft hij naast het ondernemingsrecht ook ervaring opgedaan in het vermogensrecht, bestuursrecht en privacyrecht. Hij ziet dit als een pre bij het begeleiden van fusies en overnames. “Hierdoor ben ik getraind om meer te zien dan alleen de ondernemingsrechtelijke dimensie. En bij fusies en overnames gaat het juist om het bredere plaatje.”

Rens houdt van doorpakken en is resultaatgericht; hij vindt het leuk om complexe zaken inzichtelijk te maken. “Voortgang boeken, zonder al te veel poespas. Dat is waar ondernemers op zitten te wachten en dat is waar ik ze bij help. De kracht van een goede oplossing schuilt voor mij vaak in haar eenvoud.”

Rens is zowel nationaal als internationaal georiënteerd. Naast zijn master rechten heeft hij een bachelor Ruslandkunde afgerond. Hij spreekt Duits, Engels, Frans, Russisch en Spaans.