Home Advocaten Nine Bennink

Nine Bennink

Ik combineer mijn specialistische kennis met een praktische en resultaatgerichte instelling.

Nine Bennink is een advocaat voor de creatieve- en technische industrie.

Nine is een specialist op het gebied van Intellectuele Eigendom, Privacy en Artificial Intelligence. Ze adviseert en procedeert binnen deze rechtsgebieden

Nine studeerde Recht en ICT aan de Universiteit van Groningen met focus op het IT en intellectuele eigendomsrecht. Zij koos voor deze studierichting omdat zij de advocatuur wilde beoefenen op het snijvlak van creativiteit, technologie en recht. In 2014 startte zij haar carrière bij een middelgroot advocatenkantoor in het oosten van het land en werkte daarna bij een gespecialiseerd niche advocatenkantoor in Amsterdam. Begin 2020 maakte zij de overstap naar Köster.

In 2017 rondde Nine de Grotius postacademische specialisatieopleiding Informaticarecht/VIRA met succes af. Eind 2021 rondde zij de Grotius postacademische specialisatieopleiding Privacy cum laude af.

Nine is lid van diverse verenigingen op haar vakgebied en zit in het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Robotrecht en Artificial Intelligence (NVAIR). Verder is zij actief binnen Rotaract Amsterdam en zet zich in voor verschillende vrijwilligersprojecten in de regio.

TeamICT & Privacy

TeamIntellectueel Eigendomsrecht