Home Advocaten Neal Walenkamp

Neal Walenkamp

Artificial intelligence en robotautomatiseringstechnologieën kunnen 80% van de huidige werkzaamheden van de mens overnemen. Die overige 20% is waarin je je kunt onderscheiden

Neal Walenkamp houdt zich bezig met het geven van advies over alle aspecten van het IT -en Privacyrecht. Een belangrijke focus van zijn advisering ligt op IT-producten en -diensten waarbij al in het ontwikkelproces privacy-verhogende maatregelen worden geïncorporeerd.

Neal heeft ruime ervaring met het opstellen, adviseren en onderhandelen van commerciële contracten, met bijzondere ervaring in de IT-sector aan zowel klant- als leverancierszijde. Neal’s klanten zijn wereldwijde professionals, waaronder softwareontwikkelaars, softwareleveranciers, IT-dienstverleners en app/website-aanbieders die actief zijn in verschillende sectoren zoals de financiële, juridische, overheid en retailsector.

Neal is in 2007 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. In 2010 is hij voor het eerst beëdigd als advocaat en sinds 2019 aan Köster verbonden. Neal rondde de postdoctorale opleiding Contracteren in 2017 cum laude af. Hij is lid van de The International Association of Privacy Professionals (Iapp).

Belangrijkste aandachtsgebieden: