Home Advocaten Margot Span

Margot Span

Tussen inspiratie en imitatie ligt een dunne lijn. Door onze jarenlange ervaring in de modebranche, zijn we in staat die grens voor onze cliënten te bewaken.

Als gedreven specialiste in intellectueel eigendomsrecht en commerciële contracten kan Margot lezen en schrijven met de creatieve sector. Daarbij ligt haar focus op fashion en de reclamewereld. Ze spreekt de taal van de creatief en begrijpt de juridische wereld eromheen. Daardoor voegt zij waarde toe in iedere fase van de levenscyclus van een product, dienst of merk.

Margot adviseert toonaangevende bedrijven over de bescherming van ontwerpen, de opbouw van hun merkportfolio en de exploitatie daarvan. Dit advies varieert van de vormgeving en exploitatie van designmeubelen, verpakkingsmateriaal en kledingontwerpen tot nieuwe online marktconcepten en sponsorovereenkomsten. Daarbij treedt ze op tegen inbreuk op deze ontwerpen en concepten, of bijvoorbeeld tegen misleidende reclame-uitingen.

Haar rol begint al bij de eerste stappen in het ontwerpproces, als er nog maar een begin van een idee is. Als dat idee leidt tot een concreet ontwerp, moet het worden beschermd. Daarop volgt de productie en het in de markt zetten van het nieuwe ontwerp. Als dat ontwerp eenmaal succesvol is, is het zaak dat succes te beschermen tegen de kapers op de kust.

Margot maakt het complexe toepasbaar. Ze deelt haar kennis graag met cliënten via workshops en trainingen. “Zo kan ik bijdragen aan de groei van een merk of de waarde van een product”.

Margot Span rondde twee postdoctorale specialisatieopleidingen aan de Grotius Academie af: Merkenrecht en Nationaal en Internationaal Contracteren. Ze was zes jaar lang legal counsel bij MEXX, waar Margot de sector van binnenuit leerde kennen. Naast haar werk als advocaat was Margot vijf jaar lang jurylid en voorzitter van de Haarlemse Ondernemers Prijs en zet zij zich in voor Fight Cancer.

TeamIntellectueel Eigendomsrecht