Home Advocaten Lucia van Leeuwen

Lucia van Leeuwen

Toen ik op de Zuidas werkte, ben ik erachter gekomen wat ik miste: het directe contact met de ondernemers zelf. Bij Köster heb ik dat.

Lucia van Leeuwen is advocaat sinds 2011 en gespecialiseerd in Procesrecht en Intellectueel Eigendomsrecht (IE). Lucia is breed opgeleid en heeft tijdens haar studie bij verschillende grote bedrijven – waaronder een bank – gewerkt. Aan het begin van haar studie wilde zij nog rechter worden. Toen zij een zelfgeschreven noot moest verdedigen bij mr. Ybo Buruma – tegenwoordig raadsheer in de Hoge Raad – bleek zij echter geknipt voor de advocatuur: overtuigend en scherp van tong.

Na haar studie wilde Lucia naar een kantoor waar zij een uitstekende opleiding zou krijgen én waar zij voor mooie cliënten zou kunnen werken. In 2011 begon ze als advocaat bij Köster. Vijf jaar later kreeg Lucia de kans zich internationaal op IE te richten en te specialiseren bij DLA Piper, waar ze onderdeel uitmaakte van de sectie Intellectual Property & Technology. Met deze ervaring op zak keerde ze in 2018 terug bij Köster.

Lucia rondde in 2016 de Grotius specialisatieopleiding ‘Nationaal en internationaal contracteren’ cum laude af. Ze is lid van de Vereniging Voor Auteursrecht en de Vereniging voor Intellectuele Eigendom (de Nederlandse AIPPI). Zij is tijdens haar hele opleiding intensief betrokken geweest bij de Jonge Balie Noord-Holland, onder meer als bestuurslid.

Naast haar werk sport Lucia veel. Ze haalt daar extra voldoening uit door bij Stichting Running Blind als buddy met een blinde hardloper te trainen. Daarnaast is Lucia lid van de Ladies’ Circle 23 (de Cogge Rondte, regio West-Friesland), een serviceclub voor vrouwen die zich inzet voor verschillende goede doelen.