Home Advocaten Ines Blomsma

Ines Blomsma

Inzichtelijkheid voor mijn cliënten staat voorop. Het moet volledig duidelijk zijn welke mogelijkheden er bestaan om tot een oplossing te komen.

Ines Blomsma adviseert, procedeert en onderhandelt op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht en het contractrecht. Haar focus ligt daarbij op vastgoedrechtelijke zaken en op zaken over de aansprakelijkheid van professionele dienstverleners, zoals makelaars, accountants en advocaten. Ines’ werkwijze kenmerkt zich door een sterke betrokkenheid en zorgvuldige aanpak met snelle, goede oplossingen.

Voordat ze haar overstap naar Köster maakte, adviseerde en procedeerde ze (bij de Rechtbank, het Hof en de Hoge Raad) op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht, het goederen- en verbintenissenrecht en het huurrecht. In die jaren was zij betrokken bij toonaangevende (cassatie)zaken en leerde ze veel van de ervaren advocaten. “Van hen heb ik geleerd de spelregels van het procederen tot in detail te beheersen. Dat blijkt vaak waardevol”, geeft Ines aan.

Na afronding van haar studie Nederlands recht was Ines Blomsma vijf jaar lang advocaat bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Aansluitend werkte ze anderhalf jaar voor Loyens & Loeff, waar ze adviseerde bij vastgoedtransacties. Verder is Ines co-auteur van het standaardwerk Hoofdlijnen van Nederlands Burgerlijk Procesrecht, een studieboek voor studenten en praktijkjuristen.