Home Advocaten Frédérique Vos

Frédérique Vos

Het ontzorgen van een cliënt met een snelle en praktische oplossing gedurende een goede samenwerking geeft het meeste voldoening.

Frédérique is gespecialiseerd in het faillissements- en ondernemingsrecht. Zo houdt zij zich onder meer bezig met herstructureringen, zekerheden en aandeelhoudersgeschillen. Als het belang van de zaak dit vereist staat zij cliënten ook bij in gerechtelijke procedures.

Frédérique is daarnaast betrokken bij de afwikkeling van faillissementen waarin de curatoren van Köster door de Rechtbank Noord-Holland zijn aangesteld. Door haar jarenlange ervaring als curator kan zij cliënten die met een faillissement en bestuurdersaansprakelijkheid worden geconfronteerd uitstekend bijstaan. Haar passie voor met name het faillissementsrecht maakt dat zij flexibel is en ver vooruit denkt bij het bepalen van de aanpak.

“Een cliënt adviseren met in het achterhoofd de werk- en denkwijze van een curator voegt veel waarde toe.”

Frédérique is sinds 1 april 2023 verbonden aan Köster Advocaten. Daarvoor was zij geruime tijd werkzaam als advocaat en curator bij HJ Advocaten in Amsterdam. Frédérique deed haar bachelor rechtsgeleerd aan de Universiteit van Leiden. Aan de Universiteit van Amsterdam voltooide zij de master Privaatrechtelijke Rechtspraktijk. Tijdens haar studie deed zij ervaring op door diverse student-stages te lopen in de advocatuur en als buitengriffier bij het gerechtshof Den Haag. In 2021 voltooide Frédérique de specialisatieopleiding Grotius Insolventierecht.

Frédérique is (aspirant)lid van Insolad (Vereniging voor Insolventierecht Advocaten).