Home Actueel Archief Ouders werken zoon het huis uit

Ouders werken zoon het huis uit

Archief Vastgoed- en Bestuursrecht
23-05-18

Jongeren blijven vaker thuis wonen. Volgens demograaf Jan Latten van het CBS komt dat onder meer door  ons  studiefinancieringsstelsel en door samenwonende jongeren die ‘sneller dan vroeger hun relatie verbreken en teruggaan naar papa en mama’. Gelukkig maken ze het niet allemaal zo bont als Michael Rotondo (30).

Michael kwam een aantal jaren geleden terug naar zijn ouderlijk huis in Camillus (VS), waar hij op een slaapkamer woont. Hij betaalt geen huur, steekt geen vinger uit en heeft geen plannen om Hotel Mamma nog ooit te verlaten. Zijn ouders zijn het zat en hebben inmiddels op verschillende manieren geprobeerd hun zoon het huis uit te krijgen. Toen vragen geen zin bleek te hebben, stuurden ze hem verschillende brieven, steeds dringender van toon, maar Michael bleef waar hij was. Zijn ouders boden hem overigens ook hulp in hun brieven: zo boden ze hem 1.100 dollar om hem te helpen bij het vinden van een andere woonplek. Al hun inspanningen bleven zonder resultaat.

Vandaag kwam de rechter eraan te pas. De ouders zijn van mening dat Michael moet vertrekken: hij is al jaren hun gast en volgens hen is er geen overeenkomst die hem het recht geeft zonder hun toestemming in hun huis te blijven. Michael vindt dat hij te weinig tijd krijgt om een nieuwe woning te zoeken, en neemt het zijn ouders kwalijk dat ze hem nooit hebben verteld waarom hij moet vertrekken. Dat hij geen vinger uitsteekt om te helpen in het huishouden en dat hij geen huur betaalt, komt omdat het hem nooit gevraagd is, zegt hij.

De rechter oordeelde dat Michael moet vertrekken. Bovendien is op last van de rechter hulp ingeschakeld om de ‘ongezonde leefsituatie’ te onderzoeken. Michael Rotondo is woedend. Hij vindt het oordeel van de rechter ‘schandelijk’ en gaat tegen de beslissing in hoger beroep.

Ook problemen met niet-betalende gebruikers van uw vastgoed? Neem gerust contact met ons op!

Deel dit artikel