Home Actueel Archief Opa: wanneer zie ik je weer?

Opa: wanneer zie ik je weer?

Archief
30-05-16

Het CDA heeft voorgesteld om een wettelijke omgangsregeling voor grootouders vast te leggen.

Grootouders kunnen nu ook al de rechter verzoeken een omgangsregeling vast te stellen tussen hen en hun kleinkind. Met het voorstel van het CDA zou het voor grootouders makkelijker zijn om via de rechter een omgangsregeling tussen hen en hun kleinkind vast te stellen.

Hoewel het bij de Tweede Kamer een bekend probleem is dat de omgang en het contact tussen grootouders en kleinkinderen na de echtscheiding moeizaam verloopt, ziet de meerderheid van de Tweede Kamer er niets voor om het recht op omgang tussen grootouders en kleinkinderen wettelijk vast te leggen. Zij is van mening dat het niet in het belang van het kind is wanneer het makkelijker wordt voor grootouders om naar de rechter te stappen. Vaak is er in die situaties al sprake van spanningen en problemen tussen de ouders zodanig dat een omgang tussen grootouders en kleinkinderen de problemen verergeren.

Vooralsnog lijkt het ouderschapsplan de aangewezen weg om een omgangsregeling tussen opa’s, oma’s en kleinkinderen in op te nemen.

 

Deel dit artikel