Home Actueel Archief Ook Amstelveen beperkt verhuur via Airbnb

Ook Amstelveen beperkt verhuur via Airbnb

Archief
02-10-17

Ook de gemeente Amstelveen wil de overlast door tijdelijke verhuur zoals Airbnb aanpakken. VVD-wethouder Herbert Raat legt op 13 december een voorstel voor aan de gemeenteraad.

In het voorstel heeft Raat strenge regels opgenomen, strenger nog dan buurgemeente Amsterdam. Raat wil een meldplicht en een maximale verhuurduur van 30 dagen instellen. Het is toegestaan om maximaal twee kamers tijdelijk te verhuren, mits de hoofdbewoner kan aantonen dat hij of zij de woning zelf als vast woonverblijf gebruikt.

Het verhuren van woonhuizen aan toeristen via sites als Airbnb is sinds ruim een jaar flink in opmars in Amstelveen, maar volgens het huidige bestemmingsplan is woningverhuur via sites als Airbnb helemaal niet toegestaan. ‘Een huis voor veel geld verhuren is inmiddels aantrekkelijker dan het houden van een wietplantage op zolder’, zegt de wethouder tegen AT5. Op deze manier worden huizen handelswaar en dat drijft de prijzen op. Volgens de wethouder staat de woningmarkt in Amstelveen al fors onder  druk.

Met de nieuwe maatregel wil het college het verdienmodel eruit halen, maar wel ‘ruimte laten voor het leuke uitgangspunt dat je je huis kunt verhuren als je zelf op vakantie bent.’ 

Wilt u meer weten over verhuur van woonruimte via websites zoals deelplatforms? Neem contact met mij op.

 

Deel dit artikel