Home Actueel Archief Online scheiden: nog steeds geen succes

Online scheiden: nog steeds geen succes

Archief
10-04-17

Een jaar geleden publiceerde ik een artikel over online scheiden. Mijn mening dat online scheiden niet altijd een goede optie is, lijkt nu bevestigd te worden. Mijn advies blijft: kijk uit voor berichten over snel en goedkoop scheiden.

Eén van de platforms waar echtparen via een online scheidingshulp terecht kunnen voor hun scheiding was www.rechtswijzer.nl. Uit het persbericht van vrijdag 31 maart jl. in het Financieel Dagblad blijkt dat de drie partijen achter de www.rechtswijzer.nl nu zelf uit elkaar gaan. In het Financieel Dagblad gaf initiator Barendrecht aan dat het aantal scheidingen dat via www.rechtswijzer.nl geregeld werd, tegenviel en het daardoor onmogelijk was om de scheidingshulp in de lucht te houden. Van de 1300 aanmeldingen zijn er slechts 813 zaken afgerond. Bij online scheidingen is er vaak niet genoeg aandacht voor het echtscheidingsproces en de emoties die daarbij horen. Eerder heb ik daar al aandacht aan besteed. Het is van belang dat echtparen in staat zijn de gevolgen van de echtscheiding goed kunnen regelen zonder dat negatieve gevoelens/emoties daarbij in de weg staan.

Onze familierechtadvocaten zijn van mening dat in een scheiding het meest kan worden bereikt door onderling overleg. Wederzijds respect hoort daar ook bij. Dat kan via mediation maar ook via viergesprekken als ieder een eigen advocaat heeft. Alleen dan kunnen echtparen als partners uit elkaar gaan en als collega-ouders verder leven.

Bent u geïnteresseerd in mediation, neem dan gerust contact met ons op zodat wij u van informatie kunnen voorzien.

 

Deel dit artikel