MENU
Studentstage

Studentstage

Regelmatig hebben wij plaats voor een student-stagiair. Ben jij in de afrondende fase van je masteropleiding of heb je deze net afgerond, stuur dan je brief met c.v. naar Lotte Vuylsteke, HR-manager, vuylsteke@kadv.nl en wij nemen contact met je op.

Lees hieronder de ervaringen van een aantal van onze student-stagiairs:

Thijs: "In de maanden april-mei 2018 heb ik stage gelopen bij Köster advocaten in Haarlem. Vanaf de eerste dag heb ik mij erg welkom gevoeld bij Köster advocaten. Tijdens je stage zijn je werkzaamheden heel divers, hierdoor krijg je een goed beeld van wat de advocatuur daadwerkelijk inhoudt.  Naast literatuur- en jurisprudentieonderzoek ga je bijvoorbeeld ook mee naar de rechtbank, of help je bij het opstellen van een processtuk. Ook ben je aanwezig bij de wekelijkse jurisprudentie- en procesrechtbesprekingen.

Een van de grote voordelen van een stage bij Köster advocaten vond ik  dat je “kantoorbreed” wordt ingezet, hierdoor is het de uitgelezen mogelijkheid om uit te zoeken bij welke rechtsgebieden daadwerkelijk je interesses liggen mocht dat tijdens de studie nog niet duidelijk zijn geworden.

Naast de juridische werkzaamheden is er als student-stagiair bij Köster ook genoeg tijd voor ontspanning. Iedere dinsdag bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid om mee te doen aan een bootcamp-sessie, en iedere vrijdagmiddag is er een gezellige borrel in een café in de buurt.

Al met al zou ik een stage bij Köster advocaten aan iedereen aanraden, en ik wil iedereen bij Köster dan ook bedanken voor de leuke en leerzame periode."

Miluska: “In eerste instantie wilde ik het notariaat in, maar na het afronden van mijn tweede master ondernemingsrecht, was ik toch nieuwsgierig hoe het er precies aan toe ging in de advocatuur. Door middel van een stage hoopte ik duidelijkheid te krijgen. Tijdens mijn stageperiode heb ik mij voornamelijk beziggehouden met het verrichten van jurisprudentie-onderzoek, maar o.a. ook een notitie en een bemiddelingsverslag n.a.v. een mediationgesprek geschreven en verschillende cliënt-besprekingen en zittingen bijgewoond.  Zelfs met een cliënt na een zitting een kopje koffie gedronken in de stad om het verloop en de procedure te bespreken. Hierdoor heb ik een goed beeld gekregen van wat de advocatuur precies inhoudt en zelfs een passie ontwikkeld voor de advocatuur. Vooral de diversiteit spreekt mij heel erg aan.

Los van de affiniteit met de advocatuur die ik heb ontwikkeld bij Köster Advocaten is het ook een heel leuk kantoor: een middelgroot kantoor met een heel hecht en gezellig team. Vanaf dag één werd ik als studentstagiaire met open armen ontvangen en kon ik bij iedereen terecht met vragen. Een stage bij Köster is daarom ook zeker aan te raden. Ik zou zeggen ervaar het zelf! " 

 

Malou: “Tijdens mijn zes weken durende stage bij Köster Advocaten heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met een aantal cassatie-, personen en familie-, en arbeidsrechtzaken. Ik schreef notites over bepaalde juridische vraagstukken, heb besprekingen bijgewoond en soms kon ik mee naar een zitting. Door de enorme diversiteit was het voor mij een ontzettend leuke en leerzame periode. Tijdens de stage kan je goed uitvinden welke rechtsgebieden je in de praktijk liggen en welke minder.  Buiten het feit dat ik de stage als zeer leerzaam heb ervaren, heb ik vooral ook een ontzettende leuke tijd gehad!”

 

Sabine: “Tijdens mijn stageperiode bij Köster Advocaten heb ik een goed beeld gekregen van wat de advocatuur inhoudt en werd ik als student-stagiaire meteen betrokken bij de dagelijkse praktijk. Zo heb ik jurisprudentie- en praktijkgroepoverleggen bijgewoond en ben ik meegeweest naar cliëntbesprekingen. Ik kwam in aanraking met alle facetten van de advocatuur: van het doen van jurisprudentie-onderzoek en schrijven van notities tot het meegaan naar zittingen.

Bij Köster Advocaten word je goed begeleid en kan je voor vragen altijd bij andere kantoorgenoten terecht. Er heerst een open en prettige werksfeer. Ook kan je mee naar borrels of mee uit lunchen met andere advocaat-stagiaires.

Ik heb mijn stageperiode ervaren als een leerzame tijd met leuke kantoorgenoten. Een student-stage bij Köster Advocaten is dan ook zeker aan te raden!”

 

Merve: "Tijdens mijn masterperiode heb ik acht weken stage mogen lopen bij Köster Advocaten. Het begin is natuurlijk altijd een beetje spannend, maar iedereen is heel vriendelijk waardoor ik me al snel op mijn gemak voelde. De notities, jurisprudentieonderzoeken en brieven die je opstelt tijdens je periode als student stagiair, geven een goed beeld van de werkzaamheden van een advocaat. Daarnaast werd ik betrokken bij jurisprudentiebesprekingen van verschillende secties en mocht ik zelf een uitspraak bespreken. Ook ben ik mee gegaan naar cliëntbesprekingen, wat heel erg leerzaam was.

Je hebt natuurlijk wel een idee welke rechtsgebieden je interesseren, maar doordat ik bij Köster heb kunnen zien hoe het in de praktijk functioneert, heb ik nog meer kunnen ontdekken waar mijn passie ligt. Zo merkte ik eigenlijk dat ik personen-en familierecht heel erg leuk vind, terwijl dit rechtsgebied eerder mijn aandacht nooit trok.

Er wordt hard gewerkt bij Köster, maar er is ook tijd voor ontspanning. Activiteiten zoals de dagelijkse kantoorlunch, de vrijdagmiddagborrel en de bootcamp geven jou de kans om je collega’s ook buiten de formele setting te leren kennen.

Al met al kan ik zeggen dat de studentstage een uitstekend 'kijkje achter de schermen' geeft. Inspirerende mensen, die doorgemaakt hebben wat jij op dat moment doormaakt, vergroten je kennis, netwerk en interesse. Ik heb een super leuke en leerzame tijd gehad en wil hierbij iedereen bedanken voor deze leuke maanden."