MENU
A.B. (Amy)  Lamme

A.B. (Amy) Lamme

Familierecht is meer dan alleen wet- en regelgeving

Bij een familierecht gerelateerde zaak, zoals een echtscheiding of een gezagskwestie kunnen de emoties overheersen waardoor mensen de gevolgen van lastige beslissingen niet meer kunnen overzien. Te denken valt aan beslissingen over hun kinderen, de financiën, de huisvesting of de verdeling. Het is mijn taak om mijn cliënten hierin te begeleiden, waarbij ik begrip toon voor de emoties maar het juridisch aspect niet uit het oog verlies.

Direct procederen hoeft niet altijd de beste aanpak te zijn. Ik kijk eerst of het mogelijk is in overleg tot een oplossing te komen. Zeker wanneer kinderen betrokken zijn; je gaat namelijk als partners uit elkaar maar je blijft ouder. Leidt overleg niet tot een oplossing, dan wordt een procedure gestart.

Wat mij aantrekt aan het familierecht is de diversiteit hierin. Ik houd mij bezig met echtscheidingen, gezag- en omgangskwesties, naamswijzigingen, alimentatiekwesties, adopties en het erfrecht. Binnen deze gebieden heb ik te maken met het persoonlijke vlak van cliënten, de juridische aanpak, de financiële kant en het fiscale aspect. Familierecht is dus een gevarieerd rechtsgebied en daardoor steeds weer een uitdaging.

U kunt bij mij terecht voor een gratis adviesgesprek. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met Marleen van der Velde via telefoonnummer (023- 5125025) of vandervelde@kadv.nl.

Ook op onze locatie in Hoofddorp bieden wij u de mogelijkheid gebruik te maken van het gratis adviesgesprek en kunt u contact opnemen met Marleen van der Velde via bovenstaande gegevens.

Amy Lamme studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam met als afstudeerrichting privaatrecht met de nadruk op personen- en familierecht. Eerder rondde zij een studie Management, Economie en Recht af. Tijdens haar studie is zij werkzaam geweest bij een bank en heeft ze stage gelopen bij een middelgroot advocatenkantoor in Haarlem.  Alvorens zij bij Köster Advocaten N.V. kwam werken, heeft Amy als advocaat ervaring opgedaan bij een klein familierechtkantoor. Amy is advocaat sinds 2008 en werkt bij Köster Advocaten N.V. sinds mei 2012. Daarnaast is zij twee jaar verbonden geweest als bestuurslid van de Vereniging De Jonge Balie te Haarlem voor advocaten uit het arrondissement Haarlem en is zij lid van de vereniging Familie- en Jeugdrecht. 

Vanaf 1 september 2014 is Amy (aspirant-) lid van de vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

follow me on Linkedin

Praktijkgroepen: