MENU
Hippisch recht

Hippisch recht

Nederland vervult niet alleen een belangrijke, maar bovenal een succesvolle rol in de (inter)nationale paardensport. De fokkerij in (en voortkomend uit) Nederland levert uiterst succesvolle paarden op. Met deze successen nemen commerciële belangen en daarmee de noodzaak tot het vastleggen van afspraken toe. Op het gebied van paardensport wordt ook steeds meer geprocedeerd.
 
Hippisch Recht is geen rechtsgebied, maar een specialisme. Binnen Hippisch recht komen allerlei rechtsgebieden en leerstukken samen, waaronder aansprakelijkheids- en tuchtrecht, koop, dwaling en bedrog, huur, sponsoring, non-conformiteit, eigendom en onrechtmatige daad.
 
Hierbij is uiteraard de kennis van paarden en het recht onmisbaar. Deze kennis heeft onze hippisch recht specialist Monica Kossen in huis. Als actief wedstrijdruiter, KWPN bestuurslid regio Noord-Holland en fervent paardenliefhebber beschikt zij over de kennis om u optimaal bij te staan. Zij is op de hoogte van wat er speelt in de fokkerij, de handel, de sport en kent het jargon dat gebruikt wordt in de paardensport. Daarom is het prettig communiceren en kan er optimaal naar een praktische oplossing worden gezocht.
 
De grote affiniteit met paarden en de kennis die Monica Kossen in huis heeft, maakt ons kantoor bij uitstek geschikt om particulieren, ruiters, maneges, pensionstallen, handelsstallen, fokkers en stoeterijen bij te staan in de meest uiteenlopende juridische kwesties die de paardensport raken.