MENU
Flexibele arbeidsrelaties

Flexibele arbeidsrelaties

Flexibiliteit binnen de arbeidsrelatie is wenselijk op alle niveau's. Met de Wet werk en zekerheid wordt voor de "normale" werkgever die flexibiliteit steeds verder beperkt. Dat biedt kansen voor de professionele dienstverleners op dit gebied. De dienstverlening rondom flexarbeid is constant in ontwikkeling en loopt uiteen van "ouderwetse" vervanging van arbeidskrachten bij afwezigheid van de vaste kracht, tot een volledig geprofessionaliseerde flexibele schil rondom een onderneming. En dat op alle niveau's, van aspergestekers tot hooggekwalificeerde financiële professionals. Daarnaast bestaan de bijzondere varianten op het uitzenden, als payrolling en detachering. Juridisch min of meer gelijk, maar met een compleet andere benadering in de praktijk.  
 
Het uitzenden is een branche op zichzelf, maar werkt ook sector-overstijgend. De feitelijke werkplek van de uitzendkracht ligt immers steeds buiten de onderneming van zijn eigen werkgever. Dat brengt mee dat er meer partijen betrokken zijn dan bij de uitvoering van een normale arbeidsovereenkomst. Vraagstukken omtrent gelijke behandeling, toepassing van een uitzend (of andere) cao, pensioenregelingen en sectorfondsen zijn voor de uitzender aan de orde van de dag. 

Menig opdrachtgever verlangt tegenwoordig een breder dienstverleningspalet, dan traditioneel door de uitzenders wordt geboden. Niet voor niets mogen zowel contracting als de inzet van zzp'ers zich op groeiende aandacht verheugen van uitzendondernemingen. Als er meer geleverd wordt dan arbeid alleen, dan raken we de grenzen van wat wettelijk onder "uitzenden" wordt verstaan. Een professionele vormgeving van deze activiteiten is essentieel. 

De advocaten van Köster procederen, onderhandelen en adviseren dagelijks ten behoeve van de leveranciers van flexibele arbeid. Door onze ruime ervaring in deze sectoren, zijn wij in staat om de regelgeving te vertalen naar eenvoudige oplossingen. In samenwerking met u benutten wij de kansen die hierin besloten liggen.
 
Interesse? Belt u met Maarten Tanja (06 51 87 50 13), Nienke Klazinga (06 21 59 33 06), Archana Mahabiersing (06 24 85 70 99), Gieljan Stevelmans (06 14 67 87 72) of Liselotte Mannaerts (06 22 77 05 55). Wij staan u graag te woord.