Home Actueel ICT & Privacy Nieuwe steekproef op naleving AVG

Nieuwe steekproef op naleving AVG

ICT & Privacy
12-12-18

Sinds de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) controleert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) actief op naleving van de privacyrichtlijn. Bij een nieuwe steekproef wordt het privacybeleid gecontroleerd.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bij 53 organisaties het privacybeleid opgevraagd. Het gaat om bloedbanken, IVF-klinieken en gemeentelijke politieke partijen. Omdat deze organisaties bijzondere persoonsgegevens verwerken, zijn ze verplicht om in een privacybeleid vast te leggen met welk doel zij persoonsgegevens verwerken, hoelang ze de gegevens bewaren en hoe de gegevens beveiligd worden.

De AP voert de controles uit in de vorm van steekproeven. Eerder al werd bij overheidsorganisaties, ziekenhuizen, (zorg)verzekeraars en banken gecontroleerd of ze wel een functionaris voor de gegevensbescherming hadden aangesteld, wat voor die organisaties verplicht was. Vervolgens deed de AP een steekproef bij grote private organisaties om te onderzoeken of zij een register voor verwerkingsactiviteiten bijhouden.

Wilt u weten of uw organisatie aan de eisen van de AVG voldoet? Neem dan contact met ons op!

Helena Lysaght

Deel dit artikel