Home Actueel Archief Nienke Klazinga genomineerd als Patroon van het Jaar

Nienke Klazinga genomineerd als Patroon van het Jaar

Archief
16-10-17

Samen met drie anderen is Nienke Klazinga genomineerd als Patroon van het Jaar. De genomineerde kandidaten presenteren zichzelf aan de jury op 18 oktober a.s.

Bekendmaking van de winnaar van deze prestigieuze titel vindt plaats tijdens het Jonge Balie Congres op donderdag 2 november in Tivoli te Utrecht, door de landelijke Deken.

Doel van de verkiezing is meer aandacht krijgen voor het patronaat en het belang van goede praktijkbegeleiding voor advocaat-stagiairs. Onder tijds- en omzetdruk dreigt de aandacht voor een goede begeleiding nog wel eens in het gedrang te komen. Toekomstige generaties advocaten vinden de inbreng van de patroon nog steeds van het grootste belang om een goed advocaat te worden.

Volgens de jury voldoet een goede patroon aan de volgende eisen: ‘Een goede patroon beschikt over een groot aantal vaardigheden en competenties. Naast uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden is het vermogen om adequaat feedback te geven onontbeerlijk.. Vanzelfsprekend heeft een goede patroon een eigen beeld over de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en de ontwikkeling van de stagiaire tot een goede advocaat.’

Nienke werd voorgedragen door Liselotte Mannaerts. “ Ze voldoet aan alle eisen voor een goede patroon; ze is communicatief vaardig, integer, stressbestendig en enorm betrokken.”, aldus Liselotte.  “Nienke geeft begrijpelijke en opbouwende feedback. Alhoewel ze in het begin waarschijnlijk met erg weinig moest werken, wist ze altijd positieve punten te benoemen. Ik vind dat ze moet winnen.”

Meer weten over Nienke? Klik hier!

 

Deel dit artikel