Home Actueel Archief Nienke Klazinga 20 jaar bij Köster

Nienke Klazinga 20 jaar bij Köster

Archief
11-05-17

Op de kop af twintig jaar werkt Nienke Klazinga bij Köster Advocaten. Ze begon als stagiair, maar is inmiddels 11 jaar partner.

Na haar entree in 1997 voerde Nienke enige tijd een algemene praktijk, maar na een paar jaar specialiseerde zij in het arbeidsrecht. Nienke geeft binnen Köster leiding aan de praktijkgroep arbeidsrecht, die vooral werkgevers bijstaat.

Veel mensen denken dat advocaten er zijn voor het oplossen van conflicten. Wij worden vaak ook pas gebeld als er al een conflict is. Zelf streef ik ernaar conflicten juist zo veel mogelijk te voorkomen door het maken van heldere, eenduidige afspraken vooraf.” Volgens Nienke is het van cruciaal belang in een vroeg stadium mee te mogen praten over bijvoorbeeld arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden van de cliënt. “Als sparringpartner zit ik graag aan tafel met de ondernemers om te praten over hun bedrijf en de ontwikkelingen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, ontslag en ziekteverzuim. Hoe kunnen zij daar het beste op inspelen? Waar moeten zij aan denken als een bedrijf wordt overgenomen?

Een probleem voorkomen kan uiteraard niet altijd. Dan ga ik op zoek naar de beste oplossing. Natuurlijk met de juiste juridische basis, maar ook altijd vanuit een praktische benadering. Dat kan betekenen dat we gaan onderhandelen over een ontslagvergoeding of bijvoorbeeld een reorganisatieplan gaan opstellen en uitvoeren. En natuurlijk loop ik niet weg voor een kort geding of ontbinding bij de kantonrechter of ontslagaanvraag bij UWV WERKbedrijf.

Nienke is in het bijzonder gespecialiseerd in de problematiek van de zieke werknemer. Op welke manier begeleid je zijn re-integratie? Hoe voorkom je een loonsanctie en conflictsituaties? Wat zijn de gronden voor een bezwaarschrift bij UWV? Nienke adviseert HR adviseurs en werkgevers proactief op dit gebied onder andere door middel van workshops.

Behalve advocaat is Nienke ook lid van de Raad van Discipline te Amsterdam, panellid bij Het Lagerhuis en moeder van twee opgroeiende kinderen. Wat is de volgende uitdaging? “Ik hoop binnenkort mijn motorrijbewijs te halen. Dat kan nog een hele hobbel worden…”

 

Deel dit artikel