Home Actueel Archief MKB Bijeenkomst ‘See you in Court!’

MKB Bijeenkomst ‘See you in Court!’

Archief
19-11-15

Maandag 16 november organiseerde MKB-Haarlem samen met de Rechtbank Noord-Holland en Köster Advocaten de MKB Bijeenkomst ‘See you in Court!’.

Tijdens de bijeenkomst werd een dynamische rechtszaak nagespeeld waarbij de impact van het nieuwe ontslagrecht belicht werd.  
 
Aan de hand van een fictieve zaak kregen ondernemers de mogelijkheid een rechtszaak bij te wonen. De zaak was uiteraard fictief, maar gebaseerd op de dagelijkse praktijk. Ter introductie op de zaak gaf Peter Jansen, rechter Rechtbank Noord-Holland en docent op het gebied arbeidsrecht, een korte en krachtige toelichting op de Wet Werk en Zekerheid. Twee advocaten van Köster Advocaten, Nienke Klazinga en Myrthe Steenhuis, belichtten de fictieve zaak en gaven een toelichting op de positie van hun cliënten en de standpunten die zij tijdens de zitting innamen. De ene advocaat vanuit werkgeversperspectief en de andere vanuit het werknemers perspectief.  Na het bepleiten van de zitting door de advocaten, nam rechter Peter Jansen de aanwezigen mee in de besluitvorming. Op deze interactie wijze werden de aanwezige ondernemers aan de hand meegenomen in de dagelijkse rechtspraktijk en konden ervaren hoe je in de praktijk geraakt kunt worden door wet- en regelgeving. 
 
Hieronder een impressie van de bijeenkomst gemaakt door In Bloei Fotografie: 

Deel dit artikel