Home Actueel Intellectueel Eigendomsrecht Me, Myself & A.I.

Me, Myself & A.I.

Intellectueel Eigendomsrecht
25-09-20

Cultuurhuis Felix Meritis viert in oktober 2020 de maand van de Artificial Intelligence (AI) door middel van haar programma Me, Myself & A.I.

AI is overal om ons heen: van smartphone tot stofzuiger. Tijdens Me, Myself & A.I. onderzoekt Felix Meritis het digitale leven van vandaag, morgen en ooit.

Op 26 oktober 2020 vindt een mock trial plaats in dossier 2020: de zelfrijdende auto.

Nadat een zelfsturende auto een ongeluk met dodelijke gevolgen veroorzaakt, wijst iedereen naar elkaar. Advocaat Nine Bennink van Köster vertegenwoordigt in dit proces de belangen van de eigenaar van het AI-systeem en zal op 26 oktober 2020 tijdens een vlammend pleidooi de standpunten verdedigen.

Het programma van Me, Myself & A.I. wordt mede ondersteund door de gemeente Amsterdam – Digitale stad. Kaarten voor de symbolische rechtbank op 26 oktober 2020 zijn hier (https://felixmeritis.nl/programma/me-myself-and-a-i/symbolische-rechtbank/) te verkrijgen.

Deel dit artikel