Home Actueel Archief Maximale huurprijzen per 1 juli 2011 verhoogd

Maximale huurprijzen per 1 juli 2011 verhoogd

Archief
10-05-11

De maximale huur van een huurwoning wordt berekend met behulp van het woningwaarderingsstelsel. Oppervlakte en voorzieningen worden uitgedrukt in punten. Het totale aantal punten resulteert in de zogenaamde de maximumhuur. De maximum score is 250 punten. Indien de woning hoger scoort, dan is het de verhuurder toegestaan om de huurprijs zelf te bepalen en valt de woning met andere woorden in het geliberaliseerde segment.

 

Op 29 maart 2011 heeft minister Donner namens het Directoraat Wonen, Wijken en Integratie bij brief aan de voorzitter van de tweede kamer aangekondigd dat het aantal woningswaarderingspunten in regio’s met schaarste per 1 juli 2011 wordt verhoogd met maximaal 25 punten (ongeveer € 120,-). Per 1 juli a.s. mogen coöperaties in gebieden met weinig huurwoningen dus 25 punten extra rekenen, waarmee de huren met maximaal € 120,00 per maand kunnen stijgen.

 

Voor alle bewoners van sociale huurwoningen geldt dat zij vanaf 1 juli a.s. 1,3% meer huur moeten gaan betalen, die stijging is even groot als de inflatie in 2010.

 

Daarnaast is het kabinet bezig met het opstellen van maatregelen om scheefwonen tegen te gaan en te bevorderen dat middeninkomens van de sociale huur naar de koopsector doorstromen. Deze maatregelen zijn echter uitgesteld tot juli 2012. De plannen komen er op neer dat voor gezinsinkomens boven de € 43.000,- bovenop de gewone huurverhoging (inflatie) een verhoging van 5% extra kan worden opgelegd.

Deel dit artikel