Home Actueel Archief Kunst in de dierentuin: art=ARTIS by MOAM

Kunst in de dierentuin: art=ARTIS by MOAM

Archief
03-05-18

Kunst en natuur blijken heel goed samen te gaan. Het kunstproject art=ARTIS laat werk zien van 18 jonge kunstenaars,  geïnspireerd op de flora, fauna en geschiedenis van het park.

Het project is een samenwerking tussen multidisciplinair platform voor jong creatief talent MOAM en Artis. MOAM selecteerde 18 jonge kunstenaars die de kans krijgen om vier maanden lang hun werk tentoon te stellen in het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia, het eerste microbenmuseum ter wereld dat naast ARTIS ligt.

Martijn Nekoui, CEO en founder van MOAM, spreekt van een ‘droomproject’. “Ik wilde al jaren een unieke samenwerking met ARTIS en dit is de beste uitwerking daarvan die ik me had kunnen wensen.” ARTIS-directeur Rembrandt Sutorius is trots dat ARTIS, waar al sinds 1838 aandacht is voor kunst, jonge talenten de kans kan geven hun werk aan een groot publiek te tonen.

De werken van de jonge talenten nemen de bezoeker mee  in de flora, fauna en geschidenis van Artis. Zo vertaalt ontwerpster Tess van Zalinge de geschiedenis van de Papegaaienlaan in gedetailleerd borduur- en ijzerwerk en hergebruikt het duo Max/Mei hout uit het park voor een werk dat gaat over het overvloeien van natuur in cultuur. Atelier Mats laat zich inspireren door de uitwerpselen (guano) van de incasterns, waarmee hij deze vogels prenten laat maken. Sterre Fenna geeft haar unieke kijk op hoe de dieren in ARTIS ons kunnen zien, door mode te fotograferen vanuit verschillende dierverblijven. 

Bezoekers van ARTIS kunnen een route volgen langs alle art=ARTIS werken. De route informeert de bezoekers over het werk en de flora, fauna en geschiedenis waarop de kunstenaars hun werk inspireerden. De expositie is  tot 28 augustus te zien.

MOAM

MOAM is een multidisciplinair platform dat in 2012 werd opgericht door Martijn Nekoui, en dat jong talent koppelt aan grote namen uit de industrie. Kennisverbreding en talentontwikkeling staan altijd centraal. Eerder werkte MOAM samen met onder andere Viktor&Rolf, HEMA, Rijksmuseum, FOAM en Doutzen Kroes. 

 

Köster is juridisch partner van MOAM.

 

Deel dit artikel