Home Actueel Archief Kun je een dreigende scheiding wegpoetsen?

Kun je een dreigende scheiding wegpoetsen?

Archief Familierecht
02-01-18

In het kader van de kerstkomkommertijd recyclede nu.nl nog maar eens het bericht dat de kans op een scheiding groter is wanneer de man helpt in het huishouden.

Volgens een onderzoek uit 2012, uitgevoerd door het Noorse instituut voor onderzoek in de sociale wetenschappen Nova, is de kans op scheiding in dat geval 50 procent hoger dan bij stellen waar de vrouw het merendeel van het huishouden op zich neemt.

Volgens de onderzoekers gaat het niet om een verband van oorzaak en gevolg, maar wel om een kwestie van moderniteit.  Bij een ‘modern’ koppel helpt een man in huishouden.  “De koppels van vandaag zijn modern in de verdeling van taken én in de perceptie van hun huwelijk”, zegt Thomas Hansen, co-auteur van de studie met als titel ‘Gelijkheid in huis’.  De taken worden bij zo’n huwelijk gelijk verdeeld omdat de vrouw ook een goed betaalde baan heeft. Daarom kan ook de vrouw het zich financieel veroorloven de scheiding aan te vragen.

Overigens blijkt uit een Britse studie in het Love Lab van wetenschapper John Gottman  juist het tegenovergestelde, namelijk dat een man gelukkiger is als hij mag helpen poetsen, omdat koppels dan minder ruzie maken.

Wat de reden voor een eventuele scheiding ook is, u kunt bij ons altijd terecht.

 

Deel dit artikel