Home Actueel Archief Krasse knarren

Krasse knarren

Archief
27-11-17

De oudste supermarktmedewerker van Engeland is overleden, twee maanden na zijn pensionering. Reg Buttress werd 94 jaar.

Buttress begon zijn werkend leven als mijnwerker en stoomtreinbestuurder, maar trad na de sluiting van de mijnen op  59-jarige leeftijd in dienst bij een supermarkt in Cwmbran (Wales). In eerste instantie ging hij ‘gewoon’ op zijn 65ste met pensioen, maar hij verveelde zich te pletter en hij vroeg zijn oude werkgever of hij niet kon terugkomen. Dat mocht. Afgelopen september ging hij – na bijna dertig jaar – voor de tweede keer met pensioen. Hij vond zijn 94-jarige verjaardag een mooi moment om afscheid te nemen.

Ook in Nederland zijn nog enkele supersenioren actief, zoals de Amsterdamse Rika Koppers (93). Zewerkt een dag in de week voor vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff, waar ze inmiddels alweer meer dan 77 jaar op de loonlijst staat. En Henk Kluver vierde vorig jaar nog zijn 70-jarig dienstjubileum bij fietsenfabriek Van Raam in Varsseveld.

Maar veel vaker wordt wat eerder afscheid genomen.

Wanneer een  werknemer  de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt, kan de werkgever de arbeidsovereenkomst zonder ontslagprocedure opzeggen. Voorwaarde  is wel dat de arbeidsovereenkomst met deze oudere werknemer is aangegaan vóór het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd. Anders gelden de gebruikelijke voorwaarden voor opzegging. Dit is ook de reden waarom een pensioenbeding in de arbeidsovereenkomst tegenwoordig risicovol is.

Meer weten over oudere werknemers? Neem contact op!

 

Deel dit artikel