Home Actueel Nieuws Köster zwemt voor Fight Cancer

Köster zwemt voor Fight Cancer

Nieuws
29-08-18

Maarten van der Weijden is niet de enige die zwemmend geld ophaalt voor kankeronderzoek. Op 16 september a.s. springen verschillende Köster-advocaten in het water bij de manifestatie Swim to Fight Cancer.

Twee teams zwemmen mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek. De opbrengst van Swim to Fight Cancer gaat naar jonge, talentvolle onderzoekers waarvan verwacht wordt dat ze tot de top van de oncologie gaan behoren.

Köster staat op het startblok met twee teams, die elk 2 kilometer zullen zwemmen. Team 1 bestaat uit Suzan Houben, Eva van Gerwen, Monica van Ruitenbeek-Kossen en Nienke Klazinga. Voor Team 2 springen Ines Blomsma, Linda Relouw, Jan Jaap van Deventer en Gieljan Stevelmans in het water. Margot Span, die betrokken is bij de organisatie, zwemt mee op de individuele afstand. Sponsoring is gemakkelijk: klik op de links in deze alinea! De exacte programmering en de starttijden worden uiterlijk 9 september bekend gemaakt. Inmiddels hebben zich bijna 700 deelnemers ingeschreven en is er 225.0000 euro aan sponsorgelden binnen.

Maarten van der Weijden, die zelf 163 kilometer door het water ploegde om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, is ambassadeur van Swim to Fight Cancer. Speciale Haarlemse ambassadeurs zijn burgemeester Jos Wienen, en oud- topsporters Dennis van der Geest en Floris Jan Bovelander.

Deel dit artikel