Home Actueel Archief Köster Advocaten bezocht de lancering van MOAM voor Hema

Köster Advocaten bezocht de lancering van MOAM voor Hema

Archief
30-09-14

MOAM, een collectief voor jonge modeontwerpers, heeft voor Hema een designcollectie ontworpen. Een unicum, want dit is de eerste keer dat HEMA een samenwerking is aangegaan met jonge ontwerpers.

MOAM werd in 2013 opgericht door Martijn Nekoui. Doel van MOAM is onder meer het bieden van een podium aan jong designtalent en het delen van kennis door gerenommeerde ontwerpers aan de nieuwe generatie. Zo kwam de Hema-collectie tot stand met behulp van coaches Frans Ankoné (Avenue en Vogue), Mariette Hoitink (HTNK, Jeans School) en Peter Lenferink (head design AMFI). Daarnaast hebben namen als Frans Molenaar en Claes Iversen hun advies verleend aan het vierkoppige MOAM team dat de collectie voor Hema ontwierp. Als lid van het Bestuur van het MOAM collectief was Margot Span betrokken bij de juridische kant van de samenwerking.

 

                                        

Foto: © Melody Lieftink      Foto: © De Fotomeisjes

De collectie werd op vrij dag 26 september 2014 gepresenteerd in het filiaal van Hema op de Nieuwendijk. Er werd slim gebruik gemaakt van de roltrappen, die voor de gelegenheid dienden als catwalk. De collectie, bestaande uit in totaal twintig items, is m odieus maar tegelijkertijd heel toegankelijk voor het Nederlandse publiek. Zoals Nekoui tijdens zijn speech terecht zei: “Moam en Hema zijn een perfecte match.” Eyecatchers zijn onder andere de ‘little black dress’ en het rookworsten t-shirt. Deze twee items zijn inmiddels online uitverkocht.

MOAM voor Hema is vanaf 29 september te verkrijgen in meer dan 200 Hema filialen.

Deel dit artikel