Home Actueel Archief Gok niet op goed gedrag

Gok niet op goed gedrag

Archief
21-12-17

Een buschauffeur van vervoersmaatschappij Arriva is op non-actief gesteld omdat hij een gokspelletje op zijn telefoon speelde tijdens het rijden.

Reizigers waren geschokt. „Volgens mij had de chauffeur niet in de gaten dat hij met de reizigers ook aan het gokken was”, zegt een passagier tegen 1Limburg.

Een voorspelling over hoe deze zaak zal aflopen is voor ons ook een gok, omdat we geen informatie hebben over de gedragsregels van Arriva. Het opzettelijk in gevaar brengen van passagiers zou best een reden voor ontslag kunnen zijn. Maar in een soortgelijke zaak, waarin een metrobestuurder tijdens het besturen van de metro met een mobiele telefoon in de hand werd gezien werd de door de werkgever gevraagde ontbinding van de arbeidsovereenkomst niet toegewezen door de rechter. In de gedragsregels van het metrobedrijf was namelijk vastgelegd dat werknemers eerst een schriftelijke laatste waarschuwing moesten krijgen en dat was niet gebeurd.

Wie niet houdt van gokken met gedrag van werknemers, doet er goed aan gedragsregels op te stellen of de bestaande gedragsregels nog eens door te lichten. Heeft u daar advies bij nodig, neem dan contact met ons op.

 

Deel dit artikel